Laser Ontharing


In onze salon werken we met de Lightsheer Diodelaser. De Diodelaser is een geavanceerde nieuwe technologie ontworpen om snel, vrijwel pijnloos en betaalbaar ongewenste haren duurzaam te verwijderen. De Lightsheer behoord dan ook tot de beste ontharingslasers ter wereld, zo is het de eerste laser die door de uiterst kritische Amerikaanse keuringsdienst FDA voor ontharing is goedgekeurd.


De LightSheer Diodelaser DUET heeft twee soorten handstukken tot haar beschikking: namelijk het gekoelde handstuk van 9x9 mm, voor de kleinere gebieden zoals het gelaat en een handstuk van 22x35 mm, voor de grotere gebieden zoals de benen, oksels, armen en de rug. Het grote handstuk maakt gebruik van een speciale vacuüm techniek. De huid wordt een klein stukje in de behandelkop gezogen zodat de haren goed geraakt kunnen worden. Door deze nieuwe geavanceerde technologie kan er in tegenstelling tot de andere behandelkoppen sneller, minder pijnlijk en comfortabeler gewerkt worden.


Werkwijze laser

In de haar bevindt zich pigment (melanine). De behandelkop geeft een energiestraal af dat geabsorbeerd wordt door het melanine. Deze absorptie gaat gepaard met een warmteontwikkeling die ook het haarzakje bereikt. De temperatuur komt rond de 70 graden uit, wat het gewenste effect geeft: het haarzakje sterft af en kan geen nieuw haar meer produceren, mits deze haar behandeld wordt in de juiste haargroeifase. De absorptie van de energiebundel voelt aan als een elastiekje dat tegen de huid aan schiet.


Wanneer kan er behandeld worden?

Over het algemeen geldt dat gepigmenteerd (donker) en normaal tot dik haar het meeste effect geeft. Dit omdat de absorptie van melanine hoger is en de kans op vernietiging van het haarzakje het grootst is. Hele dunne blonde, rode of grijze haren zijn niet te behandelen vanwege het ontbreken van pigment in dit haar. Voor dit soort haren is elektrische epilatie in kleine gebieden wel een optie.


Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dit is afhankelijk van de dichtheid, kleur, diameter en plaats van de haargroei. Wanneer de haar in de groeifase zit en met de wortel vast zit in de huid kan deze goed worden behandeld. Er zijn meerdere behandelingen nodig omdat niet alle haren gelijktijdig zich in de groeifase bevinden. Gemiddeld wordt er 4 tot 8 maal behandeld voordat een goed resultaat is bereikt. Bij dunne haren kunnen er bijvoorbeeld meer behandelingen nodig zijn. Het gezicht/oksels/bikinilijn wordt om de 4-6 weken behandeld en rug/armen/benen om de 6-8 weken.


U kunt een haarreductie verwachten van 70-80% maar omdat het lichaam verschillend kan reageren kunnen wij hier geen garantie geven. Echter bij ‘definitieve’ ontharing moet er u er wel rekening mee houden dat het lichaam zelf in staat is ‘slapende’ haarzakjes aan te wakkeren door bijvoorbeeld de overgang, bepaalde medicijnen of door het ouder worden. Om een goed resultaat te behouden raden wij u aan om de behandeling na de volledige sessie 1 maal per jaar te herhalen.
Risico’s en Complicaties

In zeldzame gevallen kunnen er wondjes, blaarvorming, jeuk en langdurige roodheid door tempratuurstijging van de huid ontstaan. Wanneer u niet de gegeven instructies voor de behandeling navolgt, zou dat de kans op complicaties kunnen vergroten. Complicaties als littekens komen zeer zelden voor. In sommige gevallen kunnen na het ontstaan van blaren donkere of lichte pigmentatie plekken ontstaan op de huid na de behandeling. Dit kan verergeren door de huid hierna bloot te stellen aan de zon. De pigmentproblemen zijn wel vaak van voorbijgaande aard, maar het bijkleuren kan maanden duren. Bij de aanwezigheid van een koortslip zal er geen behandeling plaats vinden.