Acnetherapie

Wat is acne?

Acne is een chronische ontsteking van de talgklierfollikel, gekenmerkt door de aanwezigheid van comedonen (mee-eters), papels en pustels en infiltraten. Acne komt voor in alle leeftijdsgroepen, maar in de meeste gevallen begint acne in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat.

De huid bevat overal talgklieren behalve op de handpalmen en voetzolen. De plaatsen waar acne het meest voorkomt is het gelaat, de borst en de rug. De talgklieren monden uit in haarzakjes. Wanneer de openingen van de haarzakjes door talg verstopt raken, ontstaat acne.                                                                                                           

Oorzaken:

Acne ontstaat vaak door een combinatie van meerdere factoren:


    


Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?

Onze acnebehandelingen zijn gericht op het voorkomen van ontstekingen en het verminderen van de talgproductie. Voor het behalen van het gewenste resultaat (= een gave schone huid) starten wij met een intakegesprek. Daarna zullen wij een op de huid afgestemd behandelplan op stellen met het juiste productadvies. Wij werken met de producten van Nouvital en DermaQuest.

De behandeling: De huid wordt schoon gemaakt, de dode huidcellen worden verwijderd. Hierna worden de comedonen en aanwezige pustels geledigd. Deze behandeling wordt ondersteund door juiste producten en indien nodig wordt er microdermabrasie of een chemische peeling toegepast.

Hoe ziet de behandelingen eruit:

Acnebehandeling Nouvital (30/60 min)

Acnebehandeling Dermaquest (30/60 min)

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen met acne therapie? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.